home

 

Incursiune in Orientul indepartat

 

COREEA DE SUD - JAPONIA

 

Seoul - Zona Demilitarizata Coreeana - Gyeongju - Busan - Fukuoka - Hiroshima - Osaka - Koyosan - Nara - Kyoto - Tokyo - Hakone

 

Asia fascineaza, uimeste, te invaluie in traditii, te ancoreaza in modernitate si te ispiteste cu tehnologia de varf si cu o multime de atractii inedite. Va invitam "sa o traiti, sa o simtiti si sa o gustati" intr-un circuit care va va purta prin cosmopolitele capitale Seoul si Tokyo, si care va va dezvalui o parte dintre cele mai importante comori asiatice. Daca spunem Coreea de Sud si Japonia, ne gandim la tehnologia cea mai avansata, constructiile cele mai indraznete si oamenii pentru care munca este un cult, iar traditiile o a doua religie. Mai adaugam noi povesti despre samurai, shoguni, gheise si temple zen, amanunte despre istoria lor veche si zbuciumata, o natura incredibil de frumoasa, arhitectura traditionala care reflecta filozofia acestor popoare, bazata pe echilibrul si armonia cladirilor cu mediul natural in care sunt construite, simbolismul gradinilor si calmul transmis de ceremonia ceaiului, pentru o experienta completa, intr-un circuit deosebit!

 

Perioada: 11.10 - 25.10.2024

 

Ziua 1 / 11.10.2024: Bucuresti - Doha - Seoul

intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 16:30 (in fata ghiseului de imbarcare al companiei Qatar Airways). Plecare spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 222 (18:45 / 23:15), de unde se va pleca spre Seoul cu zborul QR 858 (02:10 / 16:55).

Ziua 2 / 12.10.2024: Seoul

Sosire la ora 16:55 in Seoul, capitala istorica a Coreei timp de 600 de ani, situata in nord-vestul tarii, pe Raul Han, in centrul peninsulei Coreea. intemeiata in anul 18 i.Hr., aceasta a fost initial capitala regatului Baekje, unul dintre cele Trei Regate Coreene si a continuat sa fie capitala in timpul dinastiei Joseon si a imperiului Coreean pana in zilele noastre. Zona capitalei care include metropola Incheon si majoritatea provinciei Gyeonggi, are aprox. 24,5 milioane de locuitori, fiind una dintre cele mai mari zone metropolitane din lume. Aproape un sfert din populatia Coreei de Sud traieste in Seoul, facandu-l cel mai puternic centru economic, politic si cultural sud-coreean. Seoul este considerat un oras global, fiind in acest sens al 9-lea in Indexul Oraselor Globale din 2008. in orasul care a gazduit Jocurile Olimpice de vara in anul 1988 si Campionatul Mondial de Fotbal din anul 2002 se afla si sediile principale ale multinationalelor Samsung, LG si Hyundai. intalnire cu reprezentantul local si transfer pentru cina si cazare la Hotel Ibis Yongsan Dragon City 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 13.10.2024: Seoul

Mic dejun. in aceasta zi vom continua vizitele in Seoul si imprejurimile sale. Vom vizita Palatul Gyeongbokgung, unul dintre cele cinci mari palate construite de regii dinastiei Joseon, palat favorit al multor dintre printii dinastiei, care a pastrat multe elemente datand din perioada celor Trei Regate si vom vedea Cheongwadae - Blue House (exterior), copia sud-coreeana a Casei Albe, un complex de cladiri construite pe situl gradinii regale a dinastiei Joseon unde isi desfasoara activitatea guvernul, fiind si resedinta prezidentiala. Dupa dejun vom face o plimbare pe celebra artera comerciala Insadong, de unde se pot achizitiona diverse obiecte traditionale coreene. Vom intra in Piata Namdaemun, cea mai veche piata traditionala din Seoul situata langa "Marea Poarta din Sud", una dintre vechile porti de acces in oras, dupa care ne vom indrepta spre Turnul din Seoul aflat pe Muntele Namsan, inaugurat la data de 15 Octombrie 1980, care gazduieste in prezent o multime de cafenele si restaurante. Ne vom plimba apoi prin Bukchon Hanok Village, un sat traditional coreean cu case tipice - hanok, din perioada Joseon (1392 - 1910). Cazare la Hotel Ibis Yongsan Dragon City 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 14.10.2024: Seoul - Zona Demilitarizata Coreeana - Seoul

Mic dejun. Excursie in Zona Demilitarizata Coreeana, cea mai puternic pazita granita a lumii, aflata intre cele doua tari, Coreea de Nord si Coreea de Sud care se intinde de la est la vest pe o distanta de 250 km, avand o latime de 4 km. in timpul turului vom afla mai multe despre Razboiul din Coreea in care au murit aprox. 900 mii de chinezi, 1,5 milioane de sud-coreeni si 34 mii de americani. Vom vedea si al treilea tunel de infiltrare nord-coreean, construit de nord-coreeni cu intentia de a invada pe ascuns Coreea de Sud, tunel descoperit insa de catre Coreea de Sud in anul 1978 ca urmare a unei informatii furnizate de catre un dezertor nord-coreean. Tunelul are o lungime de aprox. 1,5 km si o adancime de 150 m sub pamant. Vom avea de asemenea sansa sa urcam in Observatorul Dora situat pe muntele cu acelasi nume, de unde cu ajutorul binoclurilor vom putea zari orasul industrial Kaesong din Coreea de Nord. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom ajunge in Parcul Imjingak, construit pe malul raului Imjin pentru a-i comemora pe toti cei care si-au pierdut casele si au fost separati de familiile lor in timpul razboiului, dupa care ne vom intoarce la Seoul pentru a participa la o croaziera pe Raul Han, care trece prin mijlocul orasului Seoul si care se varsa in Marea Galbena, prilej de a admira dintr-o alta perspectiva cele mai pitoresti atractii ale orasului. Cazare la Hotel Ibis Yongsan Dragon City 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 15.10.2024: Seoul - Gyeongju - Busan

Mic dejun. Transfer la gara pentru plecarea cu trenul de mare viteza "Bullet Train KTX" spre Gyeongju. Dupa 2 ore vom sosi in Gyeongju, oras situat in provincia North Gyeongsang, fosta capitala a Regatului Antic Silla, care a guvernat mare parte a peninsulei coreene intre secolele VII - IX, cunoscut si sub denumirea de "muzeul fara ziduri", ce gazduieste unele dintre cele mai mari comori de arta budista din Coreea. impreuna cu ghidul local, vom face turul panoramic de oras, pe parcursul caruia vom vedea Observatorul Chemseongdae, cel mai vechi observator astronomic existent din Asia de Est, una dintre cele mai vechi instalatii stiintifice din lume in functiune, construit din 362 de blocuri de granit reprezentand cele 362 de zile ale anului lunar, dupa care vom ajunge la Anapji Pond, iazul artificial unde se relaxa familia regala a dinastiei Silla, aflat in parcul palatului Banwolseong, construit in anul 674 din ordinul Regelui Munmu. in continuarea zilei vom vizita Templul Bulguksa, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, unul dintre cele mai frumoase altare budiste ale Asiei si Grota Seokguram, o grota artificiala din granit alb, unde se afla statuia lui Buddha Sakyamuni care priveste spre mare, inclusa si ea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, ambele obiective fiind construite in sec. al VIII-lea de dinastia Silla, pe pantele Muntelui Tohamsan. Dejun in timpul vizitelor. Plecare spre Busan, principalul port al tarii si al doilea oras ca marime din Coreea de Sud, care a devenit renumit odata cu gazduirea Jocurilor Asiatice din anul 2002 si unul dintre orasele gazda pentru FIFA World Cup 2002. Cazare la Hotel Crown Harbor 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 16.10.2024: Busan

Mic dejun. Aceasta zi va fi consacrata vizitarii orasului Busan, prilej cu care vom putea admira Parcul Oceanic Taejongdae de pe Insula Yeongdo-gu, numele acestuia fiind dat dupa Regele Taejong Muyeol (604 - 661) care venea deseori aici sa practice tirul cu arcul. Vom vedea apoi Plaja Haeundae, cea mai faimoasa plaja cu nisip alb din tara, unde se tin numeroase evenimente culturale si festivaluri de-a lungul anului si Centum City, inregistrat in Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare complex comercial din lume. Vom vizita apoi Turnul Busan situat in Parcul Yongdusan, care ofera o priveliste spectaculoasa asupra vechiului port. Dejun in timpul vizitelor. in continuarea zilei vom admira Podul Gwangan-daegyo care are o lungime de 7,4 km, fiind cel mai lung pod bi-nivel din Coreea, peste ocean. Pe langa faptul ca permite o modalitate rapida de deplasare, podul ofera privelisti uluitoare ale atractiilor din apropiere, respectiv Insula Oryukdo, Muntele Hwangnyeongsan, Plaja Gwangalli, Insula Dongbaekseom si Dealul Dalmaji. Dotat cu mii de beculete, podul prezinta o frumoasa expozitie de lumini pe timp de noapte care se schimba odata cu anotimpurile. Cazare in Busan la Hotel Crown Harbor 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 17.10.2024: Busan - Fukuoka - Hiroshima

Mic dejun. Dimineata vom merge sa vedem Piata de peste Jagalchi din Busan, una dintre cele mai mari din lume, unde pescarii isi vand marfa proaspata, iar clientii negociaza pentru un pret cat mai bun, dupa care vom vizita Casa APEC, care se refera la sala de conferinte APEC - Cooperarea Economica Asia - Pacific. Dejun. Transfer la aeroport pentru plecarea cu compania Jeju Air, zbor 7C 1454 (13:05 / 14:05) spre Fukuoka, Japonia, de unde vom fi transferati la gara pentru deplasarea cu trenul de mare viteza Shinkansen spre Hiroshima, oras reconstruit din temelii in zilele noastre, denumit dupa razboi "Altarul International al Pacii", intrat in istoria omenirii ca fiind primul oras distrus de o arma nucleara. S-a hotarat ca Flacara Pacii, Heiwa-no-To, nu se va stinge pana ce nu va fi distrusa si ultima arma nucleara. Cazare la Hotel Daiwa Roynet Hiroshima Ekimae 4* (sau similar 4*). Bagajele vor fi transportate direct cu autocarul in Nara, de aceea va recomandam sa aveti pregatit un bagaj de mana pentru 2 nopti / 2 zile.

Ziua 8 / 18.10.2024: Hiroshima - Osaka

Mic dejun. in prima parte a zilei vom face alaturi de ghidul local un tur panoramic al orasului Hiroshima care va include si o vizita in Parcul Memorial al Pacii, de unde vom putea vedea celebrul "Dom Atomic", de fapt Cladirea Camerei de Industrie, singura constructie care a rezistat exploziei atomice. Transfer la gara pentru deplasarea cu trenul de mare viteza Shinkansen spre Osaka, al doilea oras ca marime din Japonia, important pilon al economiei japoneze, numit si "Venetia Japoniei" sau "Manchester-ul Orientului", un oras viu, animat, plin de culoare si dinamism situat pe insula principala, Insula Honshu. Vom vizita una dintre principalele atractii turistice ale orasului, Castelul Osaka, cel mai mare castel construit in Japonia medievala, reconstruit in anul 1583 pe locul Templului Honganji de catre Toyotomi Hideyoshi, un general in armata japoneza a sec. al XVI-lea, care a cucerit castelul si care a dorit ca acesta sa fie centrul si simbolul unei noi Japonii unificate sub conducerea sa. in prezent, in interiorul castelului exista si un muzeu unde cei interesati pot cerceta documente despre viata lui Toyotomi Hideyoshi si despre istoria castelului. in continuare vom vizita zona Doton-bori, celebra in Osaka, in trecut "o strada a placerii", faimoasa pentru teatrele sale istorice (distruse in prezent), pentru magazine, restaurante, dar si pentru panourile publicitare luminoase. Transfer pentru cazare la Hotel Elsereine 4* (sau similar 4*).

Ziua 9 / 19.10.2024: Osaka - Koyosan - Nara

Mic dejun. insotiti de ghidul local, ne vom indrepta spre Koyosan sau Muntele Koya, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, centrul budismului Shingon, care a fost introdus in Japonia in anul 805 de catre Kobo Daishi (cunoscut si sub numele de Kukai), una dintre cele mai importante figuri religioase din Japonia. Este unul dintre locurile sacre si rutele de pelerinaj ale Lantului Muntilor Kii, aflandu-se pe frumoasa Peninsula Kii impadurita si caracterizata de strazi lungi cu cedri japonezi si sute de temple si gradini. Vom vizita Templul Kongobuji, situat in centrul varfului de munte, in care locuieste cel mai mare preot si care contine frumoasele picturi fusuma (panouri) cu flori si pasari ale unor pictori cunoscuti de la scoala Kano din Kyoto. in continuarea zilei vom vedea Complexul Templului Sacru Danjo Garan, loc pentru antrenament secret in budismul ezoteric Shingon, in interiorul caruia sunt mai multe temple si impresionanta Marea Stupa de 49 m inaltime. Dejun la un restaurant local, dupa care vom vedea Okunoin sau Templul Interior, care este de fapt Cimitirul Koyasan, unde se afla mausoleul calugarului Kobo Daishi, inconjurat de cedri vechi de cateva sute de ani si mii de pietre funerare. Ne vom deplasa apoi spre Nara, oras care intruchipeaza un amestec de stiluri, chinezesc, coreean si central-asiatic, prima capitala a Japoniei si a doua atractie turistica importanta din regiunea Kansai, dupa Kyoto, veche capitala japoneza care dateaza din sec. al VIII-lea. Transfer pentru cazare la Hotel Iroha Grand Kintetsu Nara Ekimae 4* (sau similar 4*).

Ziua 10 / 20.10.2024: Nara - Kyoto

Mic dejun. Dimineata in Nara va debuta cu o vizita la Templul Todai-ji (Marele Buddha), aflat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, cea mai mare cladire din lemn din lume, care adaposteste o imensa statuie din bronz reprezentandu-l pe Buddha Variocana, Buddha Adevarului Absolut, Altarul Kasuga, cu cele 4 sali principale, dintre care 3 sunt dedicate razboinicilor civili si una dedicata stramosilor zeificati si minunatul Parc al Caprioarelor, unde sunt adapostite peste o mie de exemplare de caprioare sacre, pe care, respectand o traditie religioasa shinto veche de secole, le vom putea hrani personal (deplasarea intre obiectivele turistice se realizeaza cu mijloace de transport in comun). in continuarea zilei vom pleca spre Kyoto, vechea capitala a Japoniei intre anii 794 si 1868, denumita si "capitala linistii si pacii" datorita numeroaselor gradini Zen, faimoasa pentru vechii mestesugari care modeleaza bronzul, care creeaza obiecte incredibile din portelan, care fac minuni din firele de matase, dar faimoasa si pentru echipamentele electronice performante, orasul fiind astfel locul de intalnire intre cultura japoneza si cea internationala. Aici vom descoperi Japonia traditionala, inima sa culturala, cu case vechi, cu peste 2.000 de temple si altare, un loc de pelerinaj si in acelasi timp un muzeu in aer liber unde nu mai putin de 17 locatii din oras si din imprejurimi au intrat pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita Templul Kiyomizu, dedicat zeitatii budiste cu 11 fete  Kannon, celebru pentru platforma sa sprijinita pe piloni imensi de lemn, iar apoi vom fi transferati pentru cazare la Hotel Daiwa Roynet Kyoto Ekimae Premier 3*+ (sau similar 3*+).

Ziua 11 / 21.10.2024: Kyoto

Mic dejun. in aceasta zi vom explora Kyoto, oras proiectat geometric dupa modelul marilor orase chinezesti, impresionant si datorita frumosului peisaj creat de muntii acoperiti de paduri de artar. Vom vizita Templul Kinkakuji, numit Pavilionul Aurit, un templu poleit cu aur, care se oglindeste in iazul din fata sa, Castelul Nijo, fost palat al familiei shogunului Tokugawa, construit intre anii 1603 - 1626, Templul Ryoanji, locul celei mai faimoase gradini de stanci din Japonia, care atrage sute de vizitatori in fiecare zi si Padurea de Bambus Sagano. La finalul turului vom putea explora Gion-ul, cartier vechi de distractii, gheise si actori kabuki, trecutul reflectandu-se intens in aceasta zona care reuseste sa pastreze vechea ambianta istorica. Cazare la Hotel Daiwa Roynet Kyoto Ekimae Premier 3*+ (sau similar 3*+). Bagajele vor fi transportate direct cu autocarul in Tokyo, de aceea va recomandam sa aveti pregatit un bagaj de mana pentru 1 noapte / 1 zi.

Ziua 12 / 22.10.2024: Kyoto - Tokyo

Mic dejun. Deplasare pietonala la gara din Kyoto pentru plecarea cu trenul de mare viteza catre cea mai mare metropola a Japoniei, Tokyo, capitala nipona din anul 1868, dupa ce dinastia Tokugawa a fost detronata, unul dintre cele mai dens populate orase din lume, cu peste 30 milioane de locuitori. Tokyo-to sau Metropola Tokyo consta in 23 de cartiere speciale, 33 de orase si 8 suburbii, o impletire a civilizatiei si culturii moderne, cu obiceiuri si traditii milenare. Alaturi de ghidul local vom porni intr-un tur panoramic de oras, pe parcursul caruia vom vizita Templul Senso-ji, aflat in districtul Asakusa, o zona plina de culoare si obiceiuri traditionale. Templul, in curtea caruia se afla un cazan urias din bronz plin cu tamaie aprinsa, imbina armonios aspectele spirituale cu cele mai pamantesti, o atractie constituind-o zona comerciala care functioneaza inca dinainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial, Nakamise Shopping Arcade (galerie comerciala foarte veche) aflata chiar in fata acestuia. in incheierea zilei vom admira o spectaculoasa panorama a intregului oras din Tokyo Sky Tree, turnul de televiziune si un punct de reper al orasului, avand 634 m inaltime. Cele doua punti de observare pe care se poate ajunge sunt aflate la 350, respectiv 450 metri. Cazare la Hotel Monterey Ginza 4* (sau similar 4*).

Ziua 13 / 23.10.2024: Tokyo - Hakone - Tokyo

Mic dejun. in aceasta zi vom avea ocazia sa vedem Muntele Fuji, cel mai inalt si venerat munte al tarii Soarelui Rasare, situat la o distanta de numai 96 km de Tokyo, care va fi vizibil pe masura ce ne vom apropia de coasta de est a Japoniei. Vom explora zona vulcanica din jurul Muntelui Fuji, care impreuna cu statiunile din zona, cu vaile fumegande, cu peisajele celor cinci lacuri Fuji din arealul apropiat si vegheat de Fuji-san insusi, fac ca aceasta sa fie una dintre cele mai cautate zone de recreere si relaxare din Japonia. Avand o inaltime de 3776 m, Fuji-san domina cu statura sa impresionanta intreaga regiune, fiind cunoscut tuturor prin varful sau de o perfectiune geometrica rara, pe care budistii si adeptii sintoismului il considera un loc sfant. Vom urca cu telecabina pe Varful Komagatake al muntelui Hakone de unde in zilele senine perspectiva este deosebita, putandu-se admira atat Muntele Fuji, Lacul Ashi cat si Peninsula Izu cunoscuta din povestirile lui Yasunari Kawabata. Ne vom imbarca apoi pe un "vas al piratilor" cu care vom face o croaziera pe Lacul Ashi, unul din multele lacuri formate in craterele vulcanilor stinsi. intoarcere in Tokyo pentru cazare la Hotel Monterey Ginza 4* (sau similar 4*).

Ziua 14 / 24.10.2024: Tokyo - Doha

Mic dejun. in aceasta ultima zi a circuitului vom continua vizitarea orasului Tokyo alaturi de ghidul local. Vom vedea vestitul cartier exclusivist Ginza, loc unde cele mai renumite branduri mondiale isi disputa fiecare metru patrat de teren construit. De aici ne vom indrepta spre Complexul Palatului Imperial, construit pe locul unde in perioada Edo se afla Castelul Shogunului si care este in momentul de fata inconjurat de catre cele mai importante cladiri ale guvernului. in interior se afla Palatul propriu-zis (Kyuden) si Agentia Imperiala Japoneza, responsabila de pastrarea sigiliilor si de activitatea familiei imperiale. Deoarece accesul publicului in incinta este restrictionat, ne vom opri pe platforma din fata palatului, in dreptul podurilor dinspre intrarea principala, pentru fotografii. Nu in ultimul rand ne vom opri la intersectia Shibuya, o intruchipare a orasului insusi: actiune in toate directiile. Trei ecrane uriase de televiziune montate pe cladirile din fata intersectiei clipesc toata ziua, in timp ce restul zonei este acoperita de lumini si reclame. Transfer la aeroport pentru plecarea spre Doha cu compania Qatar Airways, zbor QR 807 (22:30 / 04:05).

Ziua 15 / 25.10.2024: Doha - Bucuresti

Sosire la Doha la ora 04:05, de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul QR 221 (08:15 / 13:15).

 

TARIF: 4340 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 690 EURO

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup maxim de 20 turisti; pt. 15-19 turisti, tariful se va majora cu 210 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucuresti - Doha - Seoul si Tokyo - Doha - Bucuresti cu compania Qatar Airways

- transport cu trenul de mare viteza "Bullet Train KTX" pe ruta: Seoul - Gyeongju

- transport cu trenul de mare viteza Shinkansen pe ruta: Fukuoka - Hiroshima

- transport cu trenul de mare viteza Shinkansen pe ruta: Hiroshima - Osaka

- transport cu trenul de mare viteza Shinkansen pe ruta: Kyoto - Tokyo

- transport cu avionul pe ruta: Busan - Fukuoka

- taxele de aeroport, combustibil, securitate si serviciu pentru zborurile intercontinentale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turisti

- 12 nopti cazare in hoteluri de 4* si 3*+

- mesele mentionate in program: 12 mic dejunuri, 6 dejunuri si 1 cina

- transferurile, tururile si excursiile mentionate in program

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- tur panoramic in Seoul cu ghid local

- vizitarea Palatului Gyeongbokgung din Seoul

- excursie in Zona Demilitarizata Coreeana

- vizitarea Muzeului Razboiului din Coreea

- croaziera pe Raul Han

- vizita in Bukchon Hanok Village

- vizitarea Templului Bulguksa si Grotei Seokguram (UNESCO) din Gyeongju

- tur panoramic in Gyeongju cu ghid local

- vizitarea Casei APEC si a Turnului Busan

- tur panoramic in Hiroshima cu ghid local cu vizitarea Muzeului Memorial Hiroshima

- vizitarea Castelului Osaka si a zonei Doton-bori

- vizitarea Templului Kongobuji, a Complexului Templului Sacru Danjo Garan si Okunoin sau Templul Interior

- vizitarea Templului Todai-ji si a Parcului Caprioarelor din Nara

- vizitarea templelor Kiyomizu, Kinkakuji si Ryoanki in Kyoto

- vizitarea Castelului Nijo din Kyoto

- tur panoramic in Tokyo cu ghid local

- vizitarea Templului Senso-ji din Tokyo

- urcare in turnul Tokyo Sky Tree

- excursie la Hakone: bilet la telecabina cu care se va urca pe Komagateke si croaziera pe Lacul Ashi

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de iesire de pe aeroporturi (in cazul in care se aplica)

- taxa de viza si procesare K-ETA (autorizatia de calatorie electronica): 20 euro/pers. (se achita la agentie)

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi, etc.

- bacsisuri: 65 euro/pers. pentru ghizi si soferi, mai putin pentru bagajisti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire)

- excursiile optionale care se pot realiza cu un numar minim de participanti, precizat de partenerii externi, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului, se mai pot organiza si alte excursii optionale propuse de partenerul local

 

IMPORTANT! Recomandam incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE:

- pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei, NU se accepta pasapoarte temporare

- copie pasaport scanata color in format JPEG

- fotografie color tip pasaport in format JPEG

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfasoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turistilor, precum si eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate si ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie si la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie, asa cum este precizat in program

- agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- asezarea turistilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada si evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreste (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de pasaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de pasapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucuresti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala si cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata si in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>